MADEROTERAPIJA
 

Iz tretmana njege lica i tijela, izdvajamo...

 

 

Maderoterapija u prijevodu znači ‘terapija DRVETOM’. Porijeklom je iz Kolumbije i predstavlja masažnu tehniku u grupi anticelulitnih masaža i limfnih drenaža. Izvodi se specijalno dizajniranim drvenim napravama isključivo od strane osposobljenog terapeuta.

Maderoterapija utječe na otklanjanje celulita:
1) otklanjanjem viška limfe i ubrzanjem limfotoka: time se postiže bolje otklanjanje toksina iz tijela i ubrzava cjelokupni metabolizam, smanjuje pritisak viška tekućine na krvne žile, poboljšava ishranjivanje tkiva.
2) mehaničkim djelovanjem na masno tkivo: razbijanjem membrane masne ćelije i trajnim smanjivanjem njihovog broja u potkožnom tkivu
3) ubrzanjem cirkulacije: maderoterapija intenzivno ubrzava cirkulaciju čime se otklanja glavni uzrok nastanka celulita Kombinacija naprava, njihov specifičan dizajn, savršeno osmišljena tehnika čine maderoterapiju specifičnom i veoma učinkovitom anticelulitnom tehnikom koja za mnogo kraći vremenski period postiže rezultate dugotrajnih serija klasične ručne anticelulitne masaže. Također, ne dovodi do povređivanja tkiva i samim tim je “jo-jo” efekt izbjegnut.

Maderoterapija je kao samostalna tehnika veoma uspješna ali također idealno ‘priprema teren’ za primjenu kozmetičkih preparata za smanjenje masnih naslaga i zatezanje kože. Ubrzanjem cirkulacije se povećava penetracija aktivnih sastojaka. Otklanjanjem limfe se postiže efikasniji učinak aktivnih supstanci – mnogo koncentriranije djeluju na tkivo u odnosu na tkivo koje je okruženo limfom. Mehaničkim djelovanjem na membranu masnih ćelija pomažu aktivnim sastojcima da utječu na masnu ćeliju.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

<< Tretmani tijela Posjeti stranicu